Våra liv i politikernas händer?

Att det är valår har väl inte undgått någon av oss. Jag vet inte om ni håller med mig, men det känns lite extra spänt inför det här valet, som att det är mycket som står på spel.

Visst är jag glad över att leva i en demokrati och få vara med och rösta på vilka ledare vi ska ha i det här landet. Samtidigt är det ju inte alla av dessa ledare som jag känner mig trygg med, eller håller med. I valet kommer också andra än mina favoriter att röstas fram. Så, min lilla röst i valurnan… gör den någon skillnad i det stor hela? Jo jag tror det, att den gör skillnad.  

Jag är också glad över att min delaktighet, att vara med och forma samhället, inte begränsar sig till denna enda valdag vart fjärde år! För jag tror inte att våra liv eller vårt samhälle helt vilar i politikernas händer. Samhället är något vi utgör och formar tillsammans. Att vi väljer politiker som ska styra fråntar oss varken ansvaret eller rätten att vara med och forma samhället också andra dagar. Vi får leva ut de värden vi tror på. Visst kan det låta naivt att säga att fred föder fred och att kärlek får kärleken att växa. Men jag tror på de positiva krafternas möjlighet att förmera sig själva. Jag tror att det bland annat är det Jesus menar när han talar om Guds rike som ett senapskorn. Det är det minsta av alla frön när man sår det, men i det finns en växtkraft som gör att det växer och blir stort som ett träd.

Ytterst sett vilar våra liv i Guds kärleksfulla händer, och han vill välsigna det goda vi gör. Så även om mitt bidrag i samhället verkar litet som ett frö, så är det betydelsefullt och gör skillnad!